Veelgestelde vragen

Antwoord niet gevonden? Mail gerust!

Heb ik echt therapie nodig? Meestal los ik mijn eigen problemen op.

Je hebt je redenen om je te oriënteren op therapie en misschien is één van die redenen juist wel dát je altijd je eigen problemen oplost. In therapie kunnen we er bij stilstaan wat de kosten en baten daarvan zijn. Misschien kom je tot de ontdekking dat je anderen meer nodig hebt dan je denkt. Toelaten van je kwetsbare kant en hulp durven vragen is ook een kracht.

Voor jou en voor de voortgang van de therapie is het natuurlijk prettig als je je eigen sterke kanten kent en weet hoe je met problemen moet omgaan. We zullen in de therapie dan ook zeker gebruik maken van je sterke kanten. Mijn uitgangspunt is dat je niet altijd sterk hoeft te zijn.

Er is een aanmeldstop, kan ik op een wachtlijst worden geplaatst?

In geval van een aanmeldstop, wordt niet met een wachtlijst gewerkt. Ik kan onvoldoende prognose geven, waardoor te onzeker blijft wanneer je terecht zou kunnen. Wel kan ik navraag doen in mijn netwerk, of er therapeuten zijn die nog ruimte hebben voor aanmeldingen.

Wordt de therapie vergoed?

Er is een samenwerking met 1nP, onderdeel van de Parnassia Groep. Via 1nP zijn bij mij trajecten mogelijk in de Basis GGZ en specialistische GGZ. Deze behandelingen worden geheel vergoed door alle zorgverzekeraars. Er zijn enkele voorwaarden, zoals dat de huisarts een verwijzing heeft gedaan en dat er sprake is van een diagnose volgens de DSM 5. Neem bij twijfel telefonisch contact op zodat we dit kunnen bespreken. Je hebt wel te maken met het eigen risico. De aanmelding en de facturering loopt via 1nP. Na overleg of er ruimte is bij mij, kun je je online inschrijven via 1nP.
Zie ook Kosten en vergoeding.

Is de praktijk toegankelijk voor minder validen?

Helaas is de praktijk niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. De gesprekken vinden plaats op de tweede etage en er is geen lift. 

In overleg kunnen we alternatieven bedenken, dus neem gerust contact op als je graag gebruik maakt van de behandelmogelijkheden.