Therapeut

Als je besluit om in therapie te gaan, kies je niet zomaar een therapeut. Je hebt er lang over nagedacht en je wilt het in één keer goed doen. Of je voelt je erg kwetsbaar en je wilt inschatten of je gevoelens wel veilig zijn bij een onbekende psycholoog. Therapie is mensenwerk en het is dan ook erg belangrijk dat je een klik hebt met je therapeut zodat er een goede basis is om de therapie aan te gaan. Hoewel dit pas goed te beoordelen is na een eerste gesprek, kan het wellicht helpen om een korte introductie over mij en mijn aanpak te lezen.

Over mij en mijn aanpak
Mijn naam is Karin van Hoof. Van nature ben ik onderzoekend en nieuwsgierig, van jongs af aan onderzocht ik de wereld om me heen en probeerde ik te begrijpen hoe alles in elkaar zit. Hoe wij als mens in elkaar zitten, vind ik bijzonder fascinerend. In combinatie met een oprechte interesse en medeleven maakt dit dat ik een betrokken en open therapeut ben. Bij start van de therapie zal ik niet alleen je klachten met je doornemen, maar wil ik je ook echt leren kennen en begrijpen. Zo stellen we gezamenlijk een plan op om die thema’s aan te pakken die voor jou relevant zijn. Ook als ik inschat dat ik niet genoeg voor je kan betekenen, zal ik dat gelijk met je bespreken.

Van Hoof Psychologie, Karin van Hoof
Karin van Hoof

Ik ben optimistisch en daadkrachtig van aard. Ik heb veel ervaring met kortdurende behandelingen, waarmee in korte tijd soms verrassend veel kan veranderen. Mijn aanpak is verder creatief, soms met humor en altijd eerlijk en integer. Ik zie het als een uitdaging om samen in korte tijd tot nieuwe inzichten te komen waar je zelf mee verder kunt.

Samen gaan we begrijpen waarom je bepaalde klachten ervaart of waardoor het niet lukt om belemmerende patronen te doorbreken. Door jezelf te begrijpen, kun je milder naar jezelf zijn en met nieuwe inzichten kunnen nieuwe perspectieven voor verandering ontstaan. Ik zal je uitnodigen om je gevoelens de ruimte te geven, omdat ik ervan overtuigd ben geraakt hoe onze emoties ons helpen om de juiste keuzes te maken.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur, waarbij de bergen en het strand mijn favoriete plekken zijn. Daarnaast helpt yoga mij om te ontspannen en het laat me zien hoe aandacht voor het lichaam kan helpen om aandacht te hebben voor gevoelens en onze behoeftes.

Registraties/lidmaatschappen
GZ-psycholoog (BIG 19920869425)
Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt): Supervisor Cognitief Gedragstherapeut VGCt
Vereniging voor Schematherapie: supervisor schematherapie

Aangesloten bij de beroepsvereniging voor GZ-psychologen: NVGzP

AGB code zorgverlener: 94101694